MISTIES.
Pursue dreams, passion and ambition

Blog, 

Creativiteit is een proces. Bij iedere opdracht is dat proces weer anders. Wil je nou weten hoe dat werkt, zo'n creatief brein? Lees het hier!

2019-07-20

Mijn 3 belangrijkste creatieve elementen.

Ik heb altijd geleerd ” Creativiteit kan je niet leren, dat zit in je”. Toch ben ik het daar niet helemaal mee eens. Creativiteit is namelijk een heel ruim begrip en daarin heeft iedereen de mogelijkheid om te ontdekken en zich te ontwikkelen. Ik heb bijvoorbeeld zelf ervaren dat ik creativiteit kan toepassen in mijn management functie! Je leert in zo’n functie inderdaad niet welke kleuren er bijvoorbeeld met elkaar contrasteren maar wel hoe je creativiteit op een andere manier toe past. En daardoor leer je weer heel veel over jezelf. 

Om mijn eigen creativiteit te laten stromen heb ik 3 elementen die erg belangrijk zijn voor mij. Waarom? Dat laat ik je hier weten. 

37289206_1894642933891306_1654588699985313792_o.jpg 
1. Dromen
En dan bedoel ik niet alleen letterlijk dromen, zoals in je slaap, maar ook dagdromen en toekomstdromen. Ik ben een echte dagdromer. Het liefst zonder ik me een beetje af in een fijn rustig hoekje en geniet van alles wat er om mij heen gebeurt. De mensen, de dieren, de natuur. Uit al die dingen haal ik inspiratie, je kan het zo gek niet bedenken. De kleurcombinaties die iemand draagt, de beweging die een vogel maakt in de lucht, de manier waarop een bloem bloeit. 
Heb jij wel eens even stil gestaan? En echt even goed rond gekeken? Wat valt je op? Waarom valt het je op? Wat zou je er mee willen doen? .. Zo, heb je meteen een creatief idee ;)

2. Passie
Als je ergens enorm veel passie voor hebt, dan straal je dat uit. Daarom is het ook zo’n grote drijfveer. Mijn vriend kan bijvoorbeeld vol passie vertellen over metal muziek (not my cup of tea..). Maar wanneer hij er over verteld en ik zie die glinstering in zijn ogen, wordt ik toch geprikkeld en heeft het mijn interesse. Kijk maar eens wat er bij jezelf gebeurt als je vol passie ergens over praat. Je ogen gaan stralen, een glimlach op je gezicht, een enthousiast stemgeluid en misschien voel je je spontaan 5 centimeter groter worden.. tja, dat doet passie met je. En dat heb ik ook echt als ik vertel over mijn werk. 

3. Ambitie
Ik geef het eerlijk toe, ik wordt gedreven door ambitie. Als ik ergens aan begin wil ik er graag beter en beter in worden. Soms vergelijk ik mijzelf met ” rupsje nooitgenoeg”. Dat “het-kan-altijd-beter” stemmetje is vaak aanwezig in mijn gedachten. Het stimuleert me om nieuwe dingen te ontdekken en nog meer te halen uit hetgeen wat ik doe. 
De keerzijde hiervan is dat ik laatst de gevolgen van dit stemmetje ben tegen gekomen in de vorm van een burn-out. Een periode waarin je enorm veel leert over jezelf en hoe daarmee om te gaan. Dat betekend niet dat ik mijn ambities volledig aan de kant schuif. Het hoort bij mij en zal nu niet meer ten koste gaan van mijzelf! 

Deze 3 elementen zijn voor mij belangrijk om mijn creativiteit te blijven voeden. Zonder dromen geen ambitie, zonder ambitie geen passie, en zonder passie geen dromen! Hoe voelt dat voor jou? Heb jij ook van die belangrijke pilaren om je creativiteit te ondersteunen? Hoe ga jij daar mee om? 

Liefs, Misty

3elementen.png

Misties - 11:53:04 | Een opmerking toevoegen

 
 
 
E-mailen
Instagram